Noul număr al revistei ALUMNI a fost lansat!

aprilie 18, 2024 0 comments iuliu_56

O nouă serie de povești de excepție ale absolvenților universității noastre au prin viață în noul număr al revistei Alumni.

Un nou format cu o prezentare entuziastă trece în revistă experiențele absolvenților din cadrul facultăților universității noastre.

 

Revista poate fi accesată de aici: Revista ALUMNI Nr. 5/2024

Rămânem împreună!

Reuniunea de 10 ani Alumni Facultatea de Farmacie

iulie 13, 2022 0 comments admin

În data de 23 septembrie 2022, promoția 2012 farmacie a universității noastre, linia de studii în limba română, se reunește după 10 ani!
Vă așteptăm, dragi absolvenți, să ne spuneți povestea voastră!

Întâlnire Alumni

iunie 20, 2022 0 comments admin

Vineri 10 iunie 2022 a avut loc un eveniment emoționant în universitate, întâlnirea de 40 de ani a promoției 1982 a Facultății de Medicină, specializarea Medicină Generală, Institutul de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș.

S-a lansat numărul 3/2021 al revistei Alumni!

ianuarie 17, 2022 0 comments admin

Rectorul UMFST G.E. Palade din Târgu Mureș, Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, remarca cu ocazia lansării numărului 3 al revistei Alumni: “Citind număr 3 al ALUMNI, revista absolvenților UMFST G.E. Palade din Târgu Mureș, am înțeles, încă o dată, că prestigiul unei instituții superioare de învățământ nu ține exclusiv de locul ocupat în topurile internaționale, ci și de performanțele remarcabile pe care foștii studenți le-au obținut de-a lungul vieții, aceștia devenind unii dintre cei mai eficienți ambasadori ai Universității noastre. Succesul lor este înrădăcinat adânc în erudiția și dedicarea dascălilor pe care i-au avut în facultate, iar parcursul profesional de excepție presupune atât valorificarea informațiilor acumulate în anii de studenție, cât și răspândirea și amplificarea cunoașterii. Astfel, excelența UMFST G.E. Palade din Târgu Mureș se oglindește în realizările celor care au devenit modele demne de urmat în domeniile lor de activitate. Exemplele pe care le veți regăsi în următoarele pagini sunt ilustrări fragmentare pentru cea mai importantă investiție pe care familia sau statul o pot face într-un viitor mai bun: investiția în educație, care este capitalul cel mai de preț pentru o viață împlinită și îndelungată.”
Numărul 3 al revistei a fost realizat în cadrul proiectului „Consolidarea vizibilității și a competitivității UMFST G.E. Palade prin internaționalizare: noi direcții și provocări în contextul pandemiei Covid 19″ cu nr. CNFIS-FDI-2021-0507. Beneficiar: Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, director de proiect, Prof. univ. dr. Angela Borda.
Vă invităm să răsfoiți acest număr disponibil la https://alumni.umfst.ro/revista-absolventilor/

Întâlnire Alumni International – Farmacie, 3 noiembrie 2021

noiembrie 5, 2021 0 comments admin

“Învățătura trebuie să fie uneori un drum, întotdeauna un orizont.” – Nicolae Iorga
În această seară vom avea bucuria să avem printre noi trei absolvente ale facultății noastre care au ales să își atingă împlinirea profesională în străinătate.

Alumni ce vor prezenta studenților facultății mărturii ale parcursului în carieră:
– Farm. Camelia Cotoară – Pharmacist – Farma Freelancer – Forccheim, Germania;
– Dr. Farm. Monica Nan – Staff Pharmacist Encompass Health Round Rock, Texas, SUA;
– Dr. Farm. Elena Martinez Henriquez (Farcaș) – Senior QA Officer – Lonza Netherlands.

Activitatea se desfășoară în cadrul proiectului “Consolidarea vizibilității și a competitivității UMFST G.E. Palade prin internaționalizare: noi direcții și provocări în contextul pandemiei Covid 19” câștigat în cadrul competiţiei de proiecte finanţate din Fondul de Dezvoltare Instituţională destinat universităţilor de stat – Cod proiect CNFIS-FDI-2021-0507, director de proiect, D-na prof. univ. dr. Borda Angela, Director Departament Relații Internaționale al Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu Mureș, România.

Organizatorii evenimentului:
– Conf. univ. dr. Anca-Gabriela CÂRJE;
– Șef de lucr. dr. Alina BALINT;
– Șef de lucr. dr. Valentin ION.

Vă mulțumim, Alumni, pentru implicarea în această acțiune, suntem mândri de faptul că faceți parte din Alma Mater și considerăm că “Cel mai bun mod de a prezice viitorul este de a-l construi” – Abraham Lincoln.

Young Doctors of Romania, conceptul care oferă studenților o nouă perspectivă asupra profesiei de medic

februarie 17, 2020 0 comments admin

Federația Asociațiilor Studenților în Medicină din România a lansat proiectul YDoR (Young Doctors of Romania), cu scopul de a ajuta studenții să cunoască mai bine sistemul medical din România. Astfel, prin prezentarea unor mărturii deschise ale tinerilor medici din diferite specializări, din întreaga țară, proiectul oferă studenților o nouă perspectivă asupra carierei medicale.

În acest proiect a fost implicat și Marius Alexandru Beleaua, medic rezident anul 3 la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, specializarea Anatomie Patologică, care vorbește în rândurile de mai jos despre decizia de a studia Medicina, anii de facultate, disciplinele preferate și de ce a ales această specializare.

Primul moment în care am simțit o atracție către organismul uman a fost de pe vremea când aveam 8 ani și eram plecat în afara țării, iar în cadrul orelor de biologie din școala primară am fost intrigat de persoana umană. În timpul liceului a existat mereu o luptă interioară de convingere, mereu puneam în balanță elementele pro/contra dintre biologie și matematică, au existat dubii în acele momente. Perioada liceului a trecut foarte rapid însă sufletul meu, în ciuda divergențelor lăuntrice, a rămas tot lângă biologie, iar la începutul clasei a 12-a am zis ferm și convins că voi merge înainte cu biologia și am decis să urmez calea medicinei la UMFST Târgu Mureș.

Pe parcursul anilor de facultate am simțit o afinitate pentru diferite specialități și discipline, însă când am întâlnit Morfopatologia în anul 3, pur și simplu am simțit că asta trebuie să fie specialitatea mea, asta voi face toată viața mea. Cu trecerea anilor de facultate nu am observat o altă specialitate care să mă încânte în aceeași măsură și iată că acum sunt medic rezident în anul 3, specialitatea Anatomie Patologică. Nu regret și nu voi regreta alegerea mea,nici peste 5, nici peste 10 ani. Cu siguranță faptul că am ales Medicina și mai ales Anatomia Patologică repezintă unele dintre cele mai bune decizii din viața mea. Chiar dacă au existat momente de frustrare, de supărare, de oboseală extremă, luni de învățat, combinate cu fericirea reușitelor și a momentelor altruiste, consider că fiecare pas mărunt de pe poteca lui Hipocrate sau fiecare cărămidă adăugată în vederea consolidării cunoștințelor moștenite de la Galenus și Virchow au meritat efortul și dacă ar mai fi să aleg încă o dată, aș alege același drum.

Un mic sfat și o părere pentru colegii de breaslă: în momentele grele pe care le vom întâlni în calea formării profesionale, să nu uităm niciodată că această meserie îți oferă satisfacție datorită posibilităților existente de a-ți ajuta aproapele și totodată îți conferă putere fizică și spirituală pentru a putea merge înainte în vederea realizării părții celei mai nobile a acestei meserii, munca necondiționată în favoarea aproapelui nostru. Excelsior!

O nouă ediție a Congresului International pentru Studenţi, Tineri Doctori şi Farmacişti „Marisiensis”

ianuarie 31, 2020 0 comments admin

Liga Studenţilor din Târgu Mureş, împreună cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, organizează, în perioada 25 – 29 martie 2020, a XXIV-a ediţie a Congresului International pentru Studenţi, Tineri Doctori şi Farmacişti „Marisiensis”, o manifestare științifică de referință în comunitatea academică.

Congresul „Marisiensis” este unul dintre cele mai mari congrese ale tinerilor medicinişti şi farmacişti din România. Manifestarea reunește anual cadre universitare, lectori, studenți și invitați din țară și din străinătate. Congresul reprezintă pentru tinerii medici și farmaciști un bun prilej de a-și prezenta rezultatele cercetării.

Informații suplimentare se pot obține accesând site-ul congresului: www.marisiensis.ro.

Oportunități pentru absolvenți. Stagii de practică remunerate la Comitetul Economic și Social European, Comitetul European al Regiunilor și Comisia Europeană

ianuarie 21, 2020 0 comments admin

Reprezentanța Permanentă a României pe lângă Uniunea Europeană a informat cu privire la oportunitățile de practică pentru absolvenții de învățământ superior în cadrul Comitetului Economic și Social European (CESE): https://www.eesc.europa.eu/en/about.

Prin stagiile de practică oferite, absolvenții de învățământ superior interesați de modul de funcționare, rolul și activitățile CESE, precum și de obținerea de experiențe profesionale într-un mediu multicultural, au posibilitatea de a se înscrie la o nouă serie de stagii până la data de 31 martie 2020 (23.59 ora Bruxell-ului).

Stagiile sunt remunerate de CESE cu aproximativ 1.190 euro/lună și se desfășoară pe o perioadă de cinci luni, începând cu data de 16 septembrie 2020. Informații suplimentare cu privire la stagiile oferite de CESE se regăsesc aici: https://epso.europa.eu/.

Menționăm că în aceeași perioadă de înscriere este deschisă procedura de aplicații și pentru stagiile de la Comitetul European al Regiunilor (CER): https://cor.europa.eu/ro. Informații suplimentare despre stagiile pentru studenți și cele dedicate angajaților din instituțiile publice se regăsesc aici: https://cor.europa.eu/en/about/pages/traineeships.aspx.

Totodată, s-au lansat înscrierile pentru stagiile din cadrul Comisiei Europene (Blue Book Traineeship) în număr de 1.800 de stagii plătite în diverse structuri ale Comisiei. Înscrierea se poate face până la data de 31 ianuarie 2020. Mai multe informații cu privire la acest program aici: https://ec.europa.eu/stages/.

Întâlnire promoție 1979

iulie 8, 2019 0 comments admin

Promoția 1979 –  Medicină generală  și  Pediatrie, UMF Târgu Mureș, își anunță colegii că întâlnirea de 40 ani de la absolvire va avea loc  în următorul format: vineri 27 septembrie 2019 ora 14, masa festivă la Restaurantul Europa, iar sâmbătă  28 septembrie 2019 ora 10,  întâlnire pe platoul de la intrarea în universitate, pentru cursul festiv, urmat de vizitarea campusului universitar și pentru cine dorește  de o agapă colegială.

Taxa de participare este de 300 lei/persoană și se poate achita la Banca Transilvania Târgu Mureș, unde este deschis un cont în lei și unul în euro:

RO68BTRLRONCRT0103472601

RO18BTRLEURCRT0103472601

Vă așteptăm cu drag !

Organizatorii

UMFST Târgu Mureș, reprezentată la cel mai important eveniment educațional la nivel global

iulie 2, 2019 0 comments admin

O delegație a Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș, formată din prof. dr. Angela Borda, prorector Relații Internaționale, și conf. dr. Andrada Loghin, prodecan Facultatea de Medicină, participă, în perioada 26 – 31 mai 2019, la conferinţa şi expoziţia anuală NAFSA, cel mai important eveniment educațional la nivel global.

Evenimentul, care se desfășoară la Washington, reprezintă un bun prilej pentru Universitatea noastră de a promova oferta educațională, de a crește vizibilitatea internațională și de a stabili noi parteneriate educaționale și de cercetare științifică cu țări din întreaga lume. Evenimentul reuneşte 3.500 de universităţi din peste 100 de ţări, fiind aşteptaţi peste 10.000 de participanţi.

Organizat sub egida Consiliului Naţional al Rectorilor din România, cu sprijinul Ministerului Educaţiei Naţionale, al UEFISCDI şi al Agenţiei Naţionale ERASMUS (ANPCDEFP), pavilionul „Study in Romania” este o iniţiativă destinată internaţionalizării învăţământului superior românesc şi este susţinută prin portalul http://www.studyinromania.gov.ro.